Ilse en Waylon tevreden over indeling finale

Ilse DeLange en Waylon zijn blij met de plek die zie hebben gekregen in de finale van het Eurovisie Songfestival. The Common Linnets, zoals het countryduo zich noemt, moet zaterdag in de tweede helft van de eindstrijd aan de bak. Een mooie indeling, vinden de twee.

"Dan ligt het liedje verser in het geheugen van de kijker", motiveert DeLange tegenover Novum Nieuws over het moment dat het publiek zijn stem kan uitbrengen. "We genieten weer van het moment en we zien wel waar we terechtkomen." Waylon laat weten te mikken op een plek in de top zeven.

De twee hebben hun ticket voor de finale uitgebreid gevierd. "We hebben gefeest in het hotel tot in de late uurtjes. Iedereen lekker aan de bar", zegt de zangeres. Voor ze het wisten, zagen DeLange en Waylon de zon buiten alweer opkomen. "Gelukkig hebben we niet zo veel op het programma staan vandaag."

De eindstrijd van het Eurovisie Songfestival vindt zaterdagavond plaats in Kopenhagen. The Common Linnets kwalificeerden zich via de eerste halve finale met nog negen andere landen. De tweede halve finale wordt donderdag gehouden.