Ilse en Waylon slaan Songfestival-feestjes over

Ilse DeLange en Waylon laten veel feestjes in het kader van het Eurovisie Songfestival aan zich voorbij gaan. De twee maken zich momenteel op voor hun optreden in de halve finale van het zangfestijn in Kopenhagen en willen zich niet laten afleiden. "Alles wat we doen moet ten gunste zijn van ons optreden op het festival."

Het duo wil zich volledig concentreren op het optreden en vindt dat feestjes en andere bijeenkomsten dat belemmeren. "Daar word ik in Nederland ook vaak voor uitgenodigd, maar ik ga er eigenlijk nooit naartoe," zegt DeLange tegen Novum Nieuws. "Maar als er feesten zijn die onze kansen positief beïnvloeden, dan zullen we het overwegen."

Vooralsnog ervaren DeLange en Waylon, die als countryduo The Common Linnets Nederland vertegenwoordigen, hun deelname als positief. De verwachting 'links- of rechtsom concessies te moeten doen' blijft uit. "Je hoort verhalen van andere landen die klagen over het geluid of over bepaalde beperkingen, maar zo hebben wij de afgelopen week niet ervaren," zegt Waylon.

De twee verwachten niet veel meer te veranderen aan hun optreden. "Geen enkele repetitie zal exact hetzelfde zijn, maar we proberen ons echt aan de huidige act vast te houden," aldus De Lange. Het duo is zeer te spreken over de tot dusver twee repetities. "Als mensen ons optreden niet fantastisch vinden, mogen ze nooit meer een mening hebben", grapt Waylon.

The Common Linnets moet dinsdag in de eerste halve finale een plekje in de eindstrijd van het Eurovisie Songfestival zien te bemachtigen. Als dat lukt staan DeLange en Waylon zaterdag met hun Calm After the Storm in de finale.