Mourinho boos op zelfzuchtige Hazard

Chelsea-coach José Mourinho heeft vrijdag op een persconferentie uitgehaald naar zijn pupil Eden Hazard. De Belg had na de verloren halve finale in de Champions League kritiek op de tactiek van Mourinho. Volgens Hazard was zijn team niet bereid om te voetballen maar alleen gericht op de counter. Chelsea gaf in de wedstrijd met Atletico Madrid een 1-0 voorsprong weg en verloor met 3-1.

Mourinho zei dat hij de uitspraken niet als kritiek zag. "Als het commentaar van een speler als Hazard komt, is dat normaal. Hij is namelijk niet het type speler dat zich opoffert voor het team." Vervolgens haalde de Portugese coach uit naar het meeverdedigen van de Belgische vleugelspeler. "Hij is mentaal nog niet klaar om zijn leven te geven voor de linksback. Kijk maar naar de eerste tegengoal."

Chelsea heeft nog twee wedstrijden te spelen in de Engelse competitie. De ploeg staat twee punten achter op koploper Liverpool en kan dus nog kampioen worden. Hazard speelde dit seizoen 33 wedstrijden voor de Londense club en werd uitgeroepen tot talent van het jaar in Engeland.