Mourinho: "Verloren van een heel goed team"

Chelsea-coach José Mourinho weigerde zich ergens achter te verschuilen nadat zijn ploeg in de halve finale van de Champions League was uitgeschakeld door Atletico Madrid. "De spelers hebben alles gegeven, maar we hebben verloren van een heel goed team. Dat is voetbal." Na de 0-0 remise in Madrid won Atletico met 3-1 in Londen.

Aanvankelijk zat Chelsea nog op het goede spoor. In de 36e minuut opende Fernando Torres de score. Vlak voor rust sloeg Atletico echter terug. In de tweede helft namen de Madrilenen het heft in handen. "Het verschil was één minuut in de tweede helft", zei Mourinho. "De keeper van Atletico maakte een ongelooflijke redding en een minuut later kwam die strafschop."

Terry zag zijn kopbal gekeerd worden door Thibaut Courtois. Aan de andere kant werd Diego Costa gevloerd door Samuel Eto'o. Costa zelf benutte vervolgens de strafschop. Arda Turan maakte er later nog 1-3 van. "Ze zijn een echt team", sprak Mourinho. "Ik feliciteer Atletico."

Op de vraag of Atletico en Real de beste twee ploegen in de Champions League zijn, antwoordde Mourinho duidelijk."Waarschijnlijk wel."