[EHL] Rotterdam met gemak langs Poznan

Hockeyclub Rotterdam is de eerste Nederlandse ploeg die zeker is van een plaats bij de laatste acht in de EHL. De Zuid-Hollanders wonnen woensdag met 6-1 van Grunwald Poznan uit Polen. Rotterdam treft vrijdag in de kwartfinale de winnaar van de wedstrijd tussen Kampong en Dragons.

De start van Rotterdam was woensdagmiddag beter dan goed. De allereerste schotkans, in de vierde minuut, werd namelijk door Jeroen Hertzberger achter de Poolse doelman geveegd. Ook de eerste strafcorner van de wedstrijd leverde een doelpunt op, wederom via Hertzberger. Toen Seve van Ass er na dertien minuten 3-0 van maakte, leek een megascore in de lucht te hangen. Op de tribune werd al voorzichtig ‘tien, tien, tien’ gescandeerd.

Maar bij die score kwam Rotterdam, dat het overigens zonder Govert Soeters (ziek) en Timmo Kranstauber (geblesseerd) moest stellen, niet in de buurt. De ploeg van coach Reinoud Wolff kreeg voor de lange pauze nog wel een paar kansjes, maar had het vizier niet op scherp staan. Poznan werd aan de andere kant ook amper gevaarlijk, al leverde een spaarzame aanval wel een treffer op via Karol Majchrzak.

Een treffer van Jeffrey Thys bracht weer wat leven in de saaie wedstrijd. Nadat de Belg voor de vierde Rotterdamse treffer zorgde, was het slotakkoord voor Bas Campbell en Jeroen Hertzberger. Zij zorgden in de laatste minuten voor het vijfde en zesde doelpunt.