Gudelj: "Belangstelling voor AZ'ers is een abc'tje"

Voor veel spelers van AZ is de wedstrijd tegen Benfica van donderdagavond de uitgelezen kans om buitenlandse clubs te overtuigen van hun kwaliteiten. De Alkmaarders strijden donderdag in Lissabon voor een plek in de halve finale van de Europa League. Op bezoek bij Benfica, dat vorig seizoen nog in de finale stond, moet de formatie van Dick Advocaat een 1-0 achterstand wegpoetsen.

Nemanja Gudelj weet dat er tijdens Europese wedstrijden veel ogen gericht zijn op spelers uit relatief goedkope landen als Nederland. "Als een Nederlandse club zo ver komt in het toernooi, dan is het een abc'tje dat er belangstelling voor de ploeg ontstaat”, legt hij uit in De Telegraaf.

Zo worden spelers als Nick Viergever, Roy Beerens en Gudelj zelf al voorzichtig met een buitelandse transfer in verband gebracht. “Je hoort dat er veel scouts langskomen en er ontstaat natuurlijk een hoop aandacht voor ons", aldus Gudelj.

Viergever weet dat AZ waarschijnlijk niet voor alle spelers het plafond zal zijn. "Beerens en Gudelj zijn jongens die verder willen kijken dan AZ. Daarom willen ze alles uit zichzelf halen", legt hij uit. "Daarom moet je dan ook het voortouw nemen, en moet je laten zien dat je de anderen kunt en wilt helpen."