Wilders: 'In geen 100.000 jaar excuses'

Wilders' reactie op de PVV'ers die hem de rug toe keerden is nu live op Politiek 24 te zien. Klik hier

Meer informatie en citaten volgen naar gelang de speech verder gaat. De verklaring is inmiddels begonnen.

De speech
Wilders vertelt over hoe hij tien jaar geleden een partij oprichtte tegen o.a. de uitwassen der multiculturaliteit. Hij noemt expliciet de moord op Theo van Gogh en zegt zijn privacy opgegeven te hebben voor 'Henk en Ingrid, zoals wij ze noemen.' 

Wilders geeft aan 'oplossingen te benoemen'. Verderop stelt hij: "Ik heb de mensen de vraag voorgelegd, die luidde: meer of minder Marokkanen? Dat deed ik omdat ik dat wilde en omdat ik dat vind. Ik heb toegelicht hoe we dat willen bereiken. Niet dat we alle Marokkanen het land uit willen schoppen." Hier noemt Wilders 'de drie manieren' die hij eerder al vertelde. 

Wilders benadrukt dat hij Nederlanders die hier geboren zijn maar een dubbel paspoort, bij meer en meer delicten het paspoort van hun geboorteland wil afnemen en ze naar Marokko te sturen. Dat dat land niet zit te wachten op reljeugd en ze linea recta terug zal sturen naar het land waar ze geboren werden, noemt hij niet. Marokkaanse Nederlanders worden in Marokko gezien als 'te verwesterd' en horen er daar niet bij.

Media opnieuw de schuld van alles  
Geert geeft opnieuw de media de schuld van de huidige hetze. "De media heeft de vergelijking gemaakt met het nazisme. (...) Abjecte vergelijkingen die ik niet, maar de media en websites maakten. Ik heb de waarheid gesproken, (...) geknokt tegen de uitwassen van de multiculturalisering."

"Ik ga aan niets en niemand excuses aanbieden voor de waarheid. Ik heb ook gezien dat er onrust is ontstaan, maatschappelijk maar ook binnen de PVV. Natuurlijk is dat wat je niet wil. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit binnen de marges van de rechtstaat ben gebleven. De enige die daarover kan oordelen is de rechter, niet politici."

'Openbaar Ministerie niet te vertrouwen'
Wilders zegt dat Opstelten als baas van Justitie hem al schuldig heeft bevonden en geeft dus aan dat hij het OM als niet onafhankelijk ziet. 

De PVV-voorman zegt: "Ik weet niet waar dit eindigt voor mijn partij. Ik weet één ding wel en dat is dat ik zo doorga. (...) Niemand gaat mij klein krijgen. Geert Wilders zal doorgaan en ik ben ervan overtuigd dat heel veel mensen ons gezamenlijke project voor onze cultuur en voor onze identiteit zullen steunen." 

In geen 100.000 jaar excuses
Wilders zegt na vragen van journalisten 'in geen 100.000 jaar' excuses te gaan maken. "Ik ben niet te ver gegaan."

Over de vertrekkenden: "Ik heb gezegd dat ik dat betreur, maar ben voor mezelf nagegaan: heb je nou iets verkeerds gedaan, Wilders? (...) Ik heb dat niet. Ik heb gezegd, wilt u meer of minder Marokkanen. Ik heb dat toegelicht, de waarheid gesproken, een probleem aan de orde gesteld. Iedere keer opnieuw probeer ik dat toe te lichten." 

Niet verantwoordelijk voor Hitler- en Goebbelsvergelijkingen
"(...) dan ga ik door, dan ga ik door, dan ga ik door." Wilders noemt de vergelijking met Goebbels die Duitse media maakten 'totaal geschift en ongepast'. Hij voelt zich er niet (nergens) verantwoordelijk voor.

"Ik gebruik deze persco omdat u mij heeft uitgenodigd hier te komen. U zegt, de PVV is in disarray en Wilders reageert niet." "Als ik iets zeg en het wordt daarna in kranten van New York tot Tokio op de meest onsmakelijke manier met Hitler vergeleken en Göring [sic!, red.], dan ben ik daar niet verantwoordelijk voor." 

"Ik spreek op dat podium niet een universiteit of NOS-redactie toe, om twee uitsersten te noemen van intelligentie. Ik zeg waar het op staat." Klaarblijkelijk staat het uiteindelijk inderdaad op deportatie. 

Resumerend:
Wilders neemt nergens verantwoordelijkheid voor. Dat zijn uitspraken internationaal -in eigen woorden van New York tot Tokio- direct een smerige '40-'45-smaak veroorzaakten, is het probleem van de wereldbevolking, niet van hem zelf. Hij heeft niets fout gedaan en zal geen millimeter richting excuses bewegen, 'in geen 100.000 jaar'. 

Wilders geeft de media de schuld van de huidige hetze, de dames en heren politici, de minister (Opstelten), de regering, en zelfs het Openbaar Ministerie is niet te vertrouwen. De NOS-redactie is volgens Geert een verzameling mongolide figuren en de Marokkanen moeten nog steeds het land uit.