Magneti Marelli: iedereen mogelijk uitvaller in Melbourne

Komend weekend gaat het nieuwe Formule 1-seizoen van start met de Grand Prix van Australië. Door de nieuwe 1,6 liter V6-turbomotor zal het hele veld op zijn kop komen te staan en de vraag is hoeveel coureurs in Melbourne over de streep komen. Elektronica-leverancier Magneti Marelli sluit niet uit dat niemand de finishvlag ziet.

Robert Dalla van het Italiaanse bedrijf legt in La Gazetta dello Sport uit waarom. "Vorig jaar had je de standaard ECU van McLaren Electronic Systems die alles regelde, dat was het brein dat alles aanstuurde. Nu controleert dat systeem nog maar een gedeelte."

"De uitdaging is om de motor, de turbo en de Energy Recovery Systems in harmonie samen te laten werken. De juiste oplossing daarvoor vinden kan nog wel twee, drie maanden duren. Om dat in drie wintertests met in totaal slechts twaalf testdagen te doen was een onmogelijke opgave. De kans bestaat dat geen van de auto's in Australië de finish haalt, want elk team is tijdens het testseizoen wel op problemen gestuit."