Bobsleeër Kamphuis zakt een plek

Esmé Kamphuis en Judith Vis hebben in de tweede run één plek in moeten leveren. Kamphuis stuurde de bobslee bij één van de eerste bochten hard tegen de kant, wat er uiteindelijk voor zorgde dat ze terugviel naar plek zes.

De leiding is nog steeds in handen van Elana Meyers. Evenals in de eerste run was de Amerikaanse de snelste, dit keer met een startrecord van 5,12 seconden. Haar voorsprong op de Canadese titelverdedigster Heather Moyes wist ze uit te breiden naar 0,23 seconden. Jamie Greubel, nummer drie na de eerste run, kon haar plek ondanks een rommelige run vasthouden. Haar achterstand op landgenote Meyers bedraagt wel al 0,56 seconden. 

De vierde plek is nog steeds in handen van Elfje Willemsen namens België. Samen met Hanna Mariën leverde ze opnieuw veel tijd in bij de start, maar net als in de eerste run lag haar snelheid onderin de baan hoger dan alle concurrenten, inclusief Meyers. Tussen Willemsen en Kamphuis staat nu de Duitsland 1, met Sandra Kiriasis als piloot. De Duitse werd in 2006 olympisch kampioen en veroverde daarnaast drie wereldtitels en maar liefst acht keer op rij de World Cup.