Henry: "Nog geen sprake van stoppen"

Thierry Henry is niet bezig met het einde van zijn loopbaan. De spits (36) speelt sinds juli 2010 bij New York Red Bulls en gaat wellicht nog een seizoen door. Over een maand start het nieuwe seizoen in de Major League Soccer (MLS). Henry kan nog niet zeggen of 2014 zijn laatste jaar wordt als profvoetballer.

De routinier denkt dat hij nog steeds goed mee kan komen. "Ik heb dit jaar nog te gaan op mijn contract en ik voel me nog steeds goed”, zegt Henry tegen El Mundo Deportivo. "Ik ga er dus gewoon van genieten en tegen het einde van het jaar zullen we het wel zien", aldus de Fransman, die in het verleden uitkwam voor AS Monaco, Juventus, Arsenal en FC Barcelona. Met Frankrijk won hij in 1998 de wereldtitel en in 2000 werd Henry met Les Bleus Europees kampioen.

De 123-voudig international heeft nog de spirit om door te gaan. "Je weet zelf goed wanneer het moment daar is om te stoppen. Als ik dat gevoel krijg stop ik, maar daar is nog geen sprake van. Wanneer ik wel met pensioen ga, denk dat ik op de één of andere manier wel verbonden blijf met de sport", vertelt Henry.

"Waar dat is? Ik voel me goed in New York, maar mijn leven ligt in Londen. Mijn dochter woont nog in Londen en mijn huis staat er. Ik denk dat mijn toekomst daar ligt.", aldus de Fransman, die bij Arsenal in acht seizoenen uitgroeide tot een clubicoon. Buiten het Emirates Stadium staat een standbeeld van hem.