Reinout Oerlemans terug naar Los Angeles

Reinout Oerlemans gaat opnieuw zijn geluk beproeven in Los Angeles. De televisieproducent vertrekt naar de Verenigde Staten om als topman aan de slag te gaan bij Eyeworks USA. Dinsdag werd bekend dat alle vestigingen van het door Oerlemans opgerichte Eyeworks buiten de Verenigde Staten worden overgenomen door Warner Bros. De Amerikaanse vestiging blijft zelfstandig.

"Voor de Eyeworks Groep is dit een ongelooflijke stap voorwaarts om een bepalende speler te worden in de wereldwijde markt van bedrijven die tv-programma's bedenken en maken en daarmee past het perfect in onze ambitie", zegt de 42-jarige Oerlemans, die aftreedt als bestuursvoorzitter, in een verklaring. "Voor mij persoonlijk markeert dit het einde van een tijdperk, maar een mooi moment om afscheid te nemen na een recordjaar van Eyeworks in 2013. Het bedrijf is sterker dan ooit."

De 42-jarige Oerlemans emigreerde al een keer eerder naar de Verenigde Staten. In 2008 pakte hij zijn koffers om vanuit Los Angeles leiding te geven aan zijn bedrijf. Hij wilde minimaal drie jaar blijven, maar ging mede vanwege de financiële crisis al in 2009 weer terug naar Nederland.