'Disney Infinity krijgt Marvel- en Star Wars-poppetjes'

Ouders en grootouders kunnen alvast gaan sparen, want volgens meerdere bronnen komt Disney Interactive in de nabije toekomst met twee nieuwe sets speelpoppetjes voor hun sandboxgame Disney Infinity. Het zou gaan om een set Marvel-poppetjes en een set Star Wars-poppetjes.

Met de nieuwe sets moet het spel gaan zorgen voor een acceptabele winstgevendheid bij Disney Interactive. In het derde kwartaal van 2013, het kwartaal dat Disney Infinity uitkwam, wist het met een omzet van 396 miljoen dollar te zorgen voor een nettowinst in het kwartaal. Dit was echter pas het tweede winstgevende kwartaal voor de vijf jaar oude divisie van Disney.

De geruchten gaan dan ook dat Disney Interactive niet alleen meer gaat investeren in Disney Infinity, maar dat er ook een ontslaggolf van enkele honderden medewerkers aan zit te komen. Kort geleden gaf Disney Interactive-baas Jimmy Pitaro in een intern memo ook al aan dat hij de divisie gaat reoganiseren. De ontslaggeruchten lijken dus niet helemaal uit de lucht gegrepen.

Of de Marvel- en Star Wars-sets voor Disney Infinity inderdaad voor meer winst gaan zorgen moet nog gaan blijken. Er is namelijk nog niets bekend over wanneer ze te koop zijn. Volgens berichten zijn de poppetjes op dit moment in ontwikkeling bij Disney.