Hockeysters beginnen tegen Japan

De Nederlandse hockeysters nemen het eind mei op de eerste dag van het WK in Den Haag op tegen Japan. Dat bleek vrijdag bij de presentatie van het speelschema. De mannen spelen een dag later tegen Argentinië de eerste wedstrijd in het Kyocera-stadion.

Na de wedstrijd tegen Japan, neemt de ploeg van bondscoach Max Caldas het achtereenvolgens op tegen België, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Korea. Voor de mannen van keuzeheer Paul van Ass wachten nog ontmoetingen met Zuid-Korea, Duitsland, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland.

Het WK in Den Haag begint op 31 mei. De finale voor de vrouwen is 14 juni. Een dag later wordt er bij de mannen om het goud gestreden. Titelverdedigers zijn de mannen van Australië en de Argentijnse vrouwen.

"We staan er goed voor", zei Van Ass vrijdag op een persconferentie. "De Oranjemannen deden vorige maand vertrouwen op door ten koste van Nieuw-Zeeland de Hockey World League te winnen. "Daar zijn we erg blij mee. Het geeft geen garanties, maar ik durf wel te zeggen dat we ons echt gaan mengen in de strijd om de titel."

Ook de vrouwen pakten goud bij de Hockey World League. Zij versloegen in december in Argentinië het gastland in de finale.