Victoria Koblenko wil Oekraïense revolutie ruiken

Victoria Koblenko vliegt woensdag naar Kiev om de Oekraïense opstand te steunen. "Ik wilde deze revolutie ruiken en proeven en niet alleen digitaal steunen", zegt Koblenko, die zelf van Oekraïense komaf is, op haar website.

In het land is het de laatste tijd zeer onrustig omdat demonstranten willen dat de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj vertrekt. Of de actrice zich in de kou bij de demonstrerende menigte voegt, is niet duidelijk.

De 33-jarige actrice heeft de afgelopen tijd geregeld haar mening gegeven over de situatie in Oekraïne. "Ik mocht de situatie in Oekraïne duiden op een aantal podia. Het knaagde dat ik alleen theoretisch juridische en historische achtergronden kon toelichten", zegt ze.

Koblenko besloot dinsdagnacht een ticket naar Kiev te boeken. "Het gevoel waarmee ik vannacht een ticket heb geboekt is niet nationalistisch. Het is een gevoel van diep respect voor het Oekraïense volk dat opstaat tegen machtmisbruik en willekeur", legt de actrice uit. "Dat gevoel wil ik solidair delen met de mensen die in de bittere kou vreedzaam opkomen voor hun recht op een betere toekomst."