Ron Dennis keert terug als CEO bij McLaren

Ron Dennis vervangt per direct Martin Whitmarsh als chief executive officer van McLaren. Dit liet de McLaren Group in een persverklaring weten. Whitmarsh was vanaf 2010 teambaas van het Formule 1-team en werd in 2013 aangesteld als CEO. De rol als teambaas lijkt hij hiermee ook kwijt te zijn.

Het team uit Woking kende in 2013 een zeer slecht Formule 1-seizoen. De renstal behaalde slechts de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. Coureurs Jenson Button en Sergio Pérez eindigden op respectievelijk de negende en elfde positie.

"In februari zal ik onze nieuwe strategie formuleren en ga ik de organisatiestructuur hierop aanpassen. Ik ben enthousiast over mijn terugkeer als CEO", aldus Dennis. De Brit was in de periode 1982-2012 ook al CEO van de Mclaren Group en was tot 2009 tevens teambaas van het Formule 1-team. Naast zijn taak als CEO zal Dennis aanblijven als voorzitter.

Het is onduidelijk wie Whitmarsh op zal gaan volgen als teambaas van McLaren. Een mogelijke kandidaat is Ross Brawn. De Engelsman verliet het Mercedes Formule 1-team aan het eind van afgelopen seizoen na onenigheid over zijn rol binnen het team.