Mercedes niet bang voor eerste test

Toto Wolff, de baas van het Formule 1-team van Mercedes, is niet bang voor technische problemen tijdens de eerste wintertest in Jerez de la Frontera. Enkele experts verwachten veel technische problemen met de nieuwe Formule 1-bolides. De reglementen dit jaar zijn namelijk flink veranderd en dat heeft waarschijnlijk effect op de betrouwbaarheid van de nieuwe auto's

"Ik voorzie geen bloedbad aan gestrande auto's en wagens die meer tijd in de garages dan op het circuit doorbrengen. Maar het zal wel anders worden dan vorig jaar, het is geen evolutie waarbij we zonder al te veel problemen honderd rondjes per dag laten noteren. Het zal daar een beetje tussenin zitten. Dat is onvermijdelijk bij nieuwe ontwikkelingen, dat gaat gepaard met horten en stoten. Hier zijn de tests ook voor bedoeld", aldus Wolff.

"Het is een grote uitdaging voor de engineers. Door de innovatie en competitie is de Formule 1 uitgegroeid tot de koningsklasse van de autosport. Dat geldt niet alleen voor de coureurs, maar ook voor de teams. We zullen ook dit jaar mensen versteld doen staan. Een efficiënter brandstofverbruik en tegelijkertijd performance van hoog niveau, en dat allemaal in de krappe verpakking van een race-auto."