Schansspringer Kasai wint na bijna tien jaar

Schansspringer Noriaki Kasai heeft voor het eerst in bijna tien jaar een wedstrijd in de World Cup gewonnen. Bij het skivliegen in Tauplitz-Bad Mitterndorf was de Japanner veel te sterk voor de concurrentie. 

In de eerste ronde was de 41-jarige Kasai iets beter dan de twintig jaar jongere Peter Prevc uit Slovenië. Gregor Schlierenzauer deed het goed voor eigen publiek en stond halverwege op de derde plek, de rest volgde op gepaste afstand. 

Ook in de tweede ronde maakte dit trio de dienst uit. De enige die zich met hen kon meten was Simon Ammann, maar door zijn mislukte eerste vlucht had hij geen kans op het podium. Wel werkte de Zwitser zich op van de 24e naar de elfde plek. Schlierenzauer verdedigde zijn derde plek en ook Prevc wist zijn plaats te behouden. De duidelijke winnaar was echter Kasai, die in de tweede ronde veel beter was dan de rest. Met een vlucht van 197 meter won hij met ruim tien punten verschil ten opzichte van Prevc.

Voor de ervaren Kasai is het een zeer bijzonder resultaat. In december mocht hij in Titisee-Neustadt voor het eerst in bijna vier jaar het podium betreden na een individuele wedstrijd. De laatste overwinning in de World Cup dateerde echter al van bijna tien jaar geleden. In februari 2004 zegevierde Kasai in Park City. Door zijn overwinning stijgt de Japanner naar de vierde plek in de World Cup, Kamil Stoch is nog altijd de leider.

In onze special over Kasai is meer te lezen over de fantastische carrière van deze legende.