Arsenal overweegt poging voor Draxler

De blessure van Theo Walcott is een fikse aderlating voor Arsène Wenger. De Franse oefenmeester wil het ontstane gat vullen met Julian Draxler. Het toptalent van Schalke 04 acteert bij zijn Duitse werkgever als aanvallende middenvelder, maar Wenger denkt hem te kunnen omturnen tot spits. In dat geval zou hij een welkome toevoeging zijn aan de voorhoede van The Gunners, die versterking kan gebruiken.

Aanvallers zijn dun gezaaid bij Arsenal. De spitsenschaarste werd vorige week extra problematisch, toen Theo Walcott het veld per brancard moest verlaten tijdens de derby tegen Tottenham Hotspur. Nader onderzoek wees uit dat hij zes maanden zoet is met een gescheurde kruisband.

Verlanglijst
Het is geen geheim dat Wenger zijn scouts geïnstrueerd heeft om te zoeken naar een aanvaller. Diego Costa, Ezequiel Lavezzi en Fernando Llorente hebben hoge vermeldingen op de verlanglijst van de Fransman, die sinds de succestransfer van Mesut Özil bereid is hogere transfersommen te betalen.

Het zal niet eenvoudig worden om Schalke te overtuigen van een transfer. Draxler tekende in de zomer een nieuwe, vijfjarige, verbintenis bij Die Königsblauen. Naar verluidt is in dat contract een gelimiteerde transferclausule van 48 miljoen euro opgenomen.

Reserveplan
Mocht het niet lukken om een van de gewenste doelwitten deze maand in te lijven, dan heeft Wenger nog een reserveplan klaarliggen. Alvaro Morata zou bij het uitblijven van een transfer gehuurd moeten worden van Real Madrid.