Hiddink: "Koeman nooit een optie geweest"

Guus Hiddink heeft nooit overwogen Ronald Koeman als zijn assistent-trainer naar Oranje te halen. Dat laat de vermoedelijk nieuwe bondscoach weten aan de Volkskrant.

"Ronald Koeman is wat mij betreft nooit een optie geweest als assistent. Dat heb ik hem deze week ook gezegd", zegt Hiddink. "Hij is het stadium van assistent-trainer allang voorbij."

Koeman leek lang in beeld als de opvolger van bondscoach Louis van Gaal, maar de afgelopen tijd werd steeds duidelijker dat Hiddink de absolute nummer één is voor de KNVB. De voetbalbond hoopte dat Koeman de assistent van de Achterhoeker wilde worden en benaderde de huidige Feyenoord-trainer. Die was kwaad over de actie van de KNVB.

"Ik weet nog niet precies hoe het is gegaan, maar ik vind het ongepast dat ze me via mijn zaakwaarnemer gevraagd hebben als assistent. Dat heeft me geraakt. Ik was in 1998 al assistent van Guus. Ik vind mezelf capabel genoeg om het nu alleen te doen." De KNVB hoopte dat Koeman in 2016 dan het stokje van Hiddink zou overnemen. Dat scenario lijkt nu ver weg.