Zaakwaarnemer Koeman: "Heel jammer allemaal"

Ronald Koeman ziet het niet zitten om als assistent van Guus Hiddink aan de slag te gaan. de zaakwaarnemer van de Feyenoord-trainer betreurt de gang van zaken.

Guido Albers, de belangebehartiger van Ronald Koeman, bevestigt in Algemeen Dagblad dat Koeman het aanbod om assistent te worden heeft laten lopen. "Dat is toch ook wel een beetje onder zijn niveau", laat hij weten.

NRC Handelsblad kwam donderdag met het nieuws dat Koeman dit niet zag zitten. "Daar heb ik ze zelf over gebeld. En twee weken geleden belde ik ook al zelf om te vragen of Hiddink eerste kandidaat was. Dat kreeg ik toen al bevestigd."

Albers betreurt de gang van zaken. "Heel jammer allemaal. Ik heb de KNVB drie jaar gestalkt omdat Ronald zo graag die baan wilde. Maar het kwam er niet van dus. Dáár is Ronald niet kwaad om, overigens. Hij accepteert dat er een andere kandidaat is. Klaar uit."

Directeur voetbalzaken van de KNVB, Bert van Oostveen, wilde niet inhoudelijk reageren op de zaak. "Ik focus me op de invulling van de nieuwe technische staf en ga niet in op allerlei reconstructies", aldus de bestuurder.

De KNVB gaat na het WK van 2014 verder met Guus Hiddink als bondscoach. Danny Blind is een van de namen die ook wordt genoemd als assistent.