Koeman over KNVB: "Ongepast"

Ronald Koeman zat niet te wachten op een rol als assistent-bondscoach. De Feyenoord-trainer laat dat nu zelf ook weten. De KNVB polste Koeman of hij assistent wilde worden van Guus Hiddink, die binnen enkele weken gepresenteerd wordt als nieuwe bondscoach. Hiddink zal na het WK van 2014 de taken van Louis van Gaal overnemen.

Zijn zaakwaarnemer, Guido Albers, liet al weten dat hij de gang van zaken betreurt. "Dat is een beetje onder zijn niveau, assistent-bondscoach", aldus de belangenbehartiger tegen Algemeen Dagblad.

Ook Koeman zelf reageert vrijdag op de zaak. "Ik weet nog niet precies hoe het is gegaan, maar ik vind het ongepast dat ze me gevraagd hebben als assistent", aldus Koeman tegen RTV Rijnmond"Dat heeft me geraakt. Ik was in 1998 al assistent van Guus. Ik vind mezelf capabel genoeg om het nu alleen te doen", vervolgt de Feyenoord-trainer.

Koeman ontbrak tijdens de laatste wedstrijd van Feyenoord tegen Heracles, door het overlijden van zijn vader. Komende zaterdag zit de coach tegen PEC Zwolle wel weer gewoon op de bank. "Alle steunbetuigingen doen mij veel. De naam Koeman betekent blijkbaar iets in de voetballerij", laat de coach weten.