[PDC WK] Taylor verrassend uitgeschakeld, Wright wint

Peter Wright, Raymond van Barneveld en Michael Smith mogen na de kerst terug komen in het Alexandra Palace te Londen. Alle drie de spelers hebben de derde ronde gehaald op het WK darts. Vooral voor Smith is dit een knappe prestatie, de 23-jarige darter versloeg Phil Taylor. 

Peter Wright (16)* v Per Laursen

Beide spelers hielden hun eerste leg. Het was Wright die met 104 de eerste break van de avond plaatse en pakte daarna zijn eigen leg om de eerste set met 3-1 te winnen. Laursen won met dezelfde cijfers de tweede set. Hij gooide 128 uit om de set te winnen. 

In set drie staat het 2-2. In de beslissende leg was Wright heel dicht bij een negendarter, op pijl acht ging het mis. Wright miste later ook nog op dubbel zestien. Laursen profiteerde daarvan en won de set. Snakebite liet het er niet bij zitten en sloeg direct terug. Hij won de vierde set met 3-0. 

Het verzet van Laursen was nu gebroken. In de laatste twee sets probeerde de Deen het nog wel en pakte nog twee legs mee, maar hij verloor sets vijf en zes met 3-1. Wright is de eerste speler die zich plaatst voor de derde ronde. 

Raymond van Barneveld (10)* v Jamie Caven (23)

Raymond van Barneveld won van Jamie Caven met 4-3 in sets. In de derde ronde speelt Van Barneveld tegen Mark Webster of John Henderson. 

Phil Taylor (1) v Michael Smith (32)*

Michael Smith heeft in een sensationele wedstrijd Phil Taylor verslagen. Het werd 3-4 voor de jeugdwereldkampioen.  Bij 1-1 in sets kwam de 23-jarige Smith met 2-0 legs voor in de derde set. Op dat moment toonde Taylor nog talent en won drie legs op rij.

Ook op 2-2 kreeg Smith kansen om voor te komen. Hij benutte de kansen niet en Taylor kwam 3-2 voor in sets. Smith herstelde direct en won de zesde set met 3-0. Een beslissende set was nodig. Taylor kreeg de kans om uit te lopen naar 2-0 in legs, maar miste drie keer op dubbel zeven. Die missers bleken uiteindelijk fataal. Met een geweldige 128-finish pakte Smith de laatste set met 4-2.

Het is pas de tweede keer in 21 jaar dat Taylor vóór de kwartfinales wordt uitgeschakeld. In de derde ronde zullen Peter Wright en Michael Smith tegen elkaar uitkomen.