[PDC WK] Van Barneveld moeizaam naar derde ronde

Raymond van Barneveld heeft in een spannende wedstrijd de laatste zestien bereikt van het wereldkampioenschap darts van de PDC. De nummer tien van de wereld wist in het Londense Alexandra Palace de Engelsman Jamie Caven pas in de beslissende set te verslaan. Het werd 4-3 voor Barney.

Caven begon sterk en deelde Van Barneveld in de beslissende leg van de eerste set een flinke dreun uit met een 136-finish. Het werd nog spannender voor de Hagenaar toen Caven ook kansen had om op 2-0 te komen. De 37-jarige Brit miste dubbel zeventien en toen sloeg Van Barneveld toe. Het werd 1-1 in sets.

Barney kwam met 2-1 in sets voor en leidde met 2-0 in legs in de vierde set. Er leek niets aan de hand voor de vijfvoudig wereldkampioen, maar mede dankzij een tiendarter en een twaalfdarter kwam Caven langszij. Ook in de vijfde set kwam Barney twee keer een break voor, maar weer trok Van Barneveld de voorsprong niet over de streep.

De achterstand haalde het beste in Van Barneveld naar boven want met een gemiddelde van 115 per beurt pakte hij de zesde set met 3-0. De zevende en beslissende set ging daarna ook naar de Nederlander (3-1) waardoor hij zich verzekerde van de volgende ronde. Van Barneveld gooide gemiddeld 99,65 per beurt. Dit is het hoogste gemiddelde tot nu toe op het WK. Caven gooide 96,05 gemiddeld. In de derde ronde speelt Van Barneveld tegen Mark Webster of John Henderson.