[PDC WK] Newton, Painter, Wade en Webster door

Op donderdagavond maakte de laatste spelers zijn opwachting op het wereldkampioenschap darts van de PDC. Mark Webster, James Wade, Wes Newton en Kevin Painter mogen allemaal het podium op. Alle geplaatste spelers van deze avond zijn door naar de tweede ronde. 

Mark Webster (26)* v Mensur Suljovic

Mark Webster heeft zich met heel veel moeite weten te plaatsen voor de tweede ronde. Hij won pas in de verlenging van de Oostenrijker Mensur Suljovic. Webster won de openingsleg, maar Suljovic sloeg direct toe en won de eerste set met 1-3. In de tweede set trok de Oostenrijker de lijn door en won legs één en twee. In leg vier en vijf kreeg Suljovic meerdere kansen om de set te pakken, maar dat deed hij niet. Een matig spelende Webster kwam goed weg en maakte 1-1. 

Het missen van dubbels vatte de derde set goed samen. In de tweede leg miste Webster tien pijlen op de dubbel en Suljovic negen. Uiteindelijk pakte de Oostenrijker die leg en later ook de set met 2-3. Webster, de winnaar van Lakeside in 2008, schakelde de vierde set een tandje bij en won de set eenvoudig met 3-0. 

Suljovic opende de beslissende set met een 130 finish. Webster wint leg twee met elf pijlen en wint ook leg drie. Suljovic gooit 71 uit om een tie-break eruit te slepen. In de beslissende set moet er met twee legs verschil worden gewonnen. Het is uiteindelijk Suljovic die onder de druk bezweek en de vijfde set met 4-2 verloor. 

Gino Vos v Royden Lam*

Voor Gino Vos houdt het toernooi op in de voorronde. Royden Lam uit Hong Kong was met 1-4 te sterk.  

James Wade (6)* v Darren Webster

James Wade is tijdens de openingsronde van het PDC WK darts door het oog van de naald gekropen. De als zesde geplaatste Engelsman zag zijn landgenoot Darren Webster zes matchdarts op rij missen, waarna hij zelfs toesloeg: 3-2.

Wade kwam moeizaam op gang. Set één won hij nipt met 3-2. Set twee ging met dezelfde cijfers naar Webster. Set drie leek gewoon naar The Machine te gaan, maar vijf kansen bleken niet genoeg. Webster sloeg toe en won de set met 2-3. Op 2-2 in de vierde set krijgt Webster krijgt tweemaal drie pijlen vanaf 40, maar hij mist. Wade doet dit niet en komt zo op 2-2 in sets.

Wade pakte de laatste set met 3-1 en won de partij. In de tweede ronde zal hij aantreden tegen Andy Smith.

Wes Newton (8)* v Royden Lam

Wes Newton heeft zich voor de tweede ronde weten te plaatsen na een 3-1 zege op Royden Lam uit Hong Kong. Lam was in de voorronde nog te sterk voor onze landgenoot Gino Vos. De eerset set ging moeizaam met 3-2 naar Newton, maar won de tweede set eenvoudig met 3-0. 

De nummer acht van de plaatsingslijst zakte wat in moest een set afstaan aan de excentrieke Lam (1-3). Lam brak Newton nog wel in het begin van de vierde set via dubbel tien. Via dezelfde dubbel brak Newton terug. Lam miste dubbel acht om 101 uit te gooien. Newton gooide zijn dubbel wel en kwam 2-1 voor. Newton gooide één sterke leg en gooide 69 uit om de partij te winnen. 

Kevin Painter (13)* v Tomas Seyler

Kevin Painter had geen moeite om Tomas Seyler te verslaan. De eerste leg gaat nog wel naar de Duitser, maar daarna was het gedaan. Painter won de sets met 3-1, 3-0 en 3-0.