Seedorf verwacht niet veel van Oranje

Clarence Seedorf ziet het Nederlands elftal niet als een grote kanshebber voor het WK in Brazilië. De 87-voudig international was dinsdag bij de presentatie van de 'Brazuca'. Seedorf was samen met onder meer voormalig Braziliaans international Cafú aanwezig bij de presentatie van de nieuwe WK-bal van Adidas.

De routinier speelt sinds twee seizoenen in Brazilië voor Botafogo. De 37-jarige Seedorf hoeft geen uitnodiging te verwachten voor de WK-selectie, maar zal een toeschouwer zijn bij het WK. De kansen voor het Nederlands elftal van Louis van Gaal schat de ex-Ajacied twee dagen de loting niet heel hoog in.

Seedorf denkt dat gastheer Brazilië, gesteund door vele supporters, dé titelfavoriet is. De middenvelder werd op het WK in 1998 (in Frankrijk) met Nederland in de halve finale uitgeschakeld door de Brazilianen. Oranje bereikte vier jaar geleden in Zuid-Afrika, zonder Seedorf, wel de eindstrijd tegen Spanje. De oud-speler van onder meer Real Madrid en AC Milan ziet het Nederlands elftal niet weer de finale bereiken.

"Ik denk dat Nederland het zoals altijd goed zal doen, maar ik heb geen hoge verwachtingen", zei Seedorf na de presentatie van de WK-bal. "We hebben een goed team, maar we moeten ook respect hebben voor de andere teams. Ik denk dat die op papier meer te bieden hebben. Maar als Nederland goed begint zal het elftal zeker een woordje meespreken tijdens het WK", aldus de middenvelder van Botafogo.