Groningen zonder supporters tegen Cambuur

FC Groningen moet het in de eerstvolgende wedstrijd uit bij SC Cambuur stellen zonder eigen supporters. Dat heeft de tuchtcommissie van de KNVB woensdag bepaald. De club gaat niet in beroep tegen de straf.

De sanctie is het gevolg van wangedrag van Groningse fans rondom de wedstrijd tegen de Leeuwarders van 17 augustus. Er staat nog geen duel van Groningen in de Friese hoofdstad gepland. De sanctie geldt voor de eerstvolgende wedstrijd in de competitie, beker of play-offs.

De Groningse club wees eerder een schikkingsvoorstel van de aanklager af, maar kreeg woensdag dezelfde straf opgelegd door de tuchtcommissie. Volgens de aanklager provoceerden de Groningse fans de aanhang van Cambuur, deden ze pogingen tot het uitbreken uit het supportersvak en vernielden ze hekwerk in het stadion.

Nog een keer in beroep gaan ziet de Groningse club niet zitten. Op de website van de Groningers staat te lezen dat ze alle argumenten die voor vrijspraak konden zorgen al hebben gebruikt en er geen heil meer in zien om verder te procederen. Ook Cambuur kreeg een straf. De Friezen moeten vijfduizend euro, waarvan de helft voorwaardelijk, betalen voor het gedrag van hun fans.