Cocu: "Andere keuzes als Wijnaldum instroomt"

De teleurstellende resultaten liggen als een blusdeken over de ambities van PSV. Phillip Cocu hoopt weer een vuurtje aan te wakkeren. Cocu hoopt het lek boven te krijgen. Inzet tonen, zo luidt het credo.

"Hard blijven werken", aldus de 43-jarige oefenmeester ten overstaan van De Telegraaf. "En leren van de dingen die niet goed gaan. Dat is het enige wat we kunnen blijven doen." En andere mogelijkheid is het aantrekken van versterking in januari. PSV schuwt de transfermarkt niet, maar laat eventuele keuzes afhangen van ontwikkelingen in de ziekenboeg. Zo staan Tim Matavz, Ji-Sung Park en Georginio Wijnaldum voorlopig buitenspel.

Met name laatstgenoemde wordt node gemist in Eindhoven. Wanneer de 23-jarige aanvoerder kan terugkeren is vooralsnog onduidelijk. Technisch manager Marcel Brands liet zich eerder al ontvallen dat de herstelperiode van Wijnaldum van invloed is op de transferpolitiek.

Dat wordt woensdag bevestigd door Cocu. "Als Georginio Wijnaldum in januari volgens schema in kan stromen, dan zullen we andere keuzes maken dan wanneer hij langer weg is", legt hij uit. "Dat geldt ook voor Tim Matavz."

De terugkeer van Park lijkt op korte termijn plaats te vinden. Ze ervaren Zuid-Koreaan neemt alweer deel aan de groepstraining, en is op korte termijn weer inzetbaar voor Cocu. De krachtmeting met Vitesse van zaterdagavond komt evenwel nog te vroeg.

Ook Jetro Willems en Ola Toivonen zijn nog niet wedstrijdfit. Het ligt in de lijn der verwachting dat beide spelers donderdag aansluiten bij de groepstraining. Willems herstelt van een botkneuzing in zijn knie, terwijl Toivonen kampt met een liesblessure.