Gravity-spinoff is Oscarinzending beste korte film

Jonas Cuarón heeft een korte film gemaakt geïnspireerd door de film Gravity van zijn vader Alfonso Cuarón. Producent Warner Bros heeft de zeven minuten durende film, getiteld Aningaaq, ingezonden voor de Oscar voor beste korte film. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

In Gravity zit een scène waarin Sandra Bullocks personage Ryan Stone, wanhopig door zuurstofgebrek, vanuit een ruimtestation probeert contact te maken met de aarde. Ze krijgt gehoor van een Eskimo, dus ze kunnen elkaar niet verstaan. De korte film toont de andere kant van het gesprek, waarin een in bontjas gehulde Eskimo vanuit het plaatsje Aningaaq met Stone spreekt over zijn stervende poolhond.

"Het is het moment in Gravity waarop iedereen denkt dat Stone eindelijk is gered", vertelt Jonas Cuarón. "Dan besef je dat ze werkelijk niets van elkaar begrijpen."

Cuarón jr. wist het filmpje voor nog geen honderdduizend dollar te maken, net genoeg om de tienkoppige crew naar de besneeuwde locatie in Groenland te brengen. Het is niet denkbeeldig dat zowel zijn film als die van zijn vader uiteindelijk worden genomineerd voor een Oscar. De gouden beeldjes worden op zondag 2 maart uitgereikt in Los Angeles.


Gravity-spinoff is Oscarinzending beste korte film (Foto: Novum)