Twee trailers voor Gravity

Gisteren werd bekend gemaakt dat Gravity, het nieuwste project van Children of Men-regisseur Alfonso Cuarón, zijn première beleeft op het Toronto Internation Film Festival. In de wetenschap dat dat nog anderhalve maand duurt, zijn vandaag en gisteren twee nieuwe trailers uitgebracht.

In Gravity ervaart Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) haar eerste ruimtevaart, waarbij ze wordt vergezeld door Matt Kowalsky (George Clooney). Omdat het zijn laatste vlucht is, bestuurt hij het schip. Wanneer de Space Shuttle geraakt wordt door ruimtelijke voorwerpen raakt het ruimteschip zodanig beschadigd dat de astronauten in de ruimte stranden. Met een beperkte hoeveelheid zuurstof en zonder communicatie met aarde zijn ze genoodzaakt volledig zelfstandig te handelen.

De eerste trailer, Detached genaamd, is meer een clip uit de film en lijkt een sleutelmoment. Dit geldt ook voor de tweede trailer, die met de titel Drifting een logisch vervolg op de eerste trailer is. Wees dus alert op spoilers. Of eigenlijk op één grote spoiler, want de twee trailers - of clips - gaan zo goed als hand in hand.

Gravity draait vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen.