Gravity openingsfilm op Internationaal filmfestival in Mexico

De sciencefiction thriller Gravity zal de openingsfilm worden van het Morelia International Film Festival in oktober. De film kreeg de afgelopen week haar wereldpremière op het Internationale filmfestival van Venetië en zal binnenkort ook op het filmfestival van Toronto te zien zijn, alvorens naar Mexico af te reizen.

De vertoning op Morelia wordt door regisseur Alfonso Cuaron bekeken als een soort van thuiswedstrijd. De regisseur, die eerder naam maakte met het post-apocalyptische Children of Men, schreef het scenario voor Gravity samen met zijn zoon Jonas. Naast Gravity kent het festival dit jaar een sterk programma met Mexicaanse films zoals Fernando Eimbcke's Club Sandwich, Michael Rowe's Manto Acuifero, Michel Franco's A Los Ojos en Diego Quemada-Diez's La Jaula de Oro.

Ook de cineasten Jose Luis Valle, Mariana Chenillo en Aaron Fernandez zullen op het Mexicaanse festival hun nieuwste films presenteren. De Chileense filmmaker Alejandro Jodorowsky zal als eregast op Morelia International Film Festival aanwezig zijn.