Janssen: "Jongens pakken nu hun kans"

Theo Janssen hoopt dat Vitesse de koppositie zo lang mogelijk vast kan houden. De routinier staat zelf langs de kant en revalideert van een knieblessure. Het herstel van de Arnhemmer verloopt volgens planning.

"Ik mag niet klagen eigenlijk", zegt Janssen tegen Vitesse TV. "Ik verwacht wel snel. Het gaat redelijk goed. Voordat ik echt weer een beetje ga rennen en dat soort dingen dan zijn we twee weken verder."

Na de blessure van Janssen blijft Vitesse goed presteren. De ploeg van Peter Bosz gaat zelfs aan kop. "Ik denk dat je gewoon ziet dat de jongens die nu een kans krijgen deze ook pakken. Voor de trainer is dat alleen maar gunstig. Als ik straks weer een keer terugkom zal ik moeten vechten om te proberen er weer terug in te komen."

"In een goed elftal hoef je niet te wisselen. Als het goed gaat moet je het laten staan. En, weet je, dan ga ik lekker op de bank zitten. Probeer ik in de minuten die ik krijg te laten zien dat ik er in hoor. Ik vind dat ze het goed doen en ik hoop dat ze het volhouden tot het eind", besluit Janssen, die dit seizoen niet meer zal spelen.