Chastain en Redgrave tekenen voor zelfde personage

Jessica Chastain en Vanessa Redgrave hebben getekend voor de hoofdrol in The Secret Scripture. Eén hoofdrol, want beide dames spelen hetzelfde personage, Roseanne McNulty, in verschillende fases van haar leven. Dat schrijft de Ierse entertainmentzender IFTN.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sebastian Barry, dat in 2008 bijna de man Booker Prize won. McNulty is een vrouw van 100 die al haar halve leven in een psychiatrische opvang zit. Ze besluit haar memoires te schrijven, die ze echter aan niemand durft te tonen en onder haar houten vloer verbergt.

De andere verhaallijn richt zich op de hoofdpsychiater van de inrichting. Het gebouw wordt binnenkort gesloopt en hij moet bepalen welke patiënten worden overgeplaatst en welke terug de maatschappij in mogen. Hij heeft McNulty op het oog, en probeert haar geschiedenis te achterhalen. De twee blijken elk een andere reden te hebben over waarom zij hier zit, maar zijn het wel eens over haar vroege leven, toen zij slachtoffer werd van de religieuze en politieke gebeurtenissen in Ierland in de jaren twintig en dertig.

Noel Pearson, die in 1991 werd genomineerd voor een Oscar voor het drama My Left Foot met Daniel Day Lewis in de hoofdrol, neemt de regie op zich. De opnames staan voor volgend jaar juni gepland in de Ierse plaatsen Wicklow en Sligo, waar het verhaal zich ook afspeelt.


Chastain en Redgrave tekenen voor zelfde personage (Foto: Novum)