Zivkovic: "Nog leren voor een tentamen"

Richairo Zivkovic stond tegen Roda JC voor het eerst in de basis bij FC Groningen. De spits heeft niet heel lang tijd om daaraan terug te denken.

De 17-jarige Zivkovic wist niet tot scoren te komen in de Euroborg. In de blessuretijd van de tweede helft werd de aanvaller naar de kant gehaald door trainer Erwin van de Looi. Na het behaalde punt tegen Roda (3-3) gaat Zivkovic nu weer de boeken in. De profvoetballer gaan namelijk nog naar school.

"Ik zit midden in de tentamenweek en heb morgen een tentamen wiskunde dat ik straks nog moet leren", zegt de aanvaller op de clubsite van Groningen. "Ik heb nog geen tijd gehad om in de boeken te duiken en moet er nog naar kijken. Af en toe is het combineren wel pittig, maar als ik het tentamen had willen uitstellen, had ik dat eerder moeten aangeven."

"Gelukkig is wiskunde mijn beste vak, dus dat moet wel goed komen", aldus Zivkovic, die nog even terugblikte op de wedstrijd tegen Roda, waarin hij niet tot scoren kwam. "Zeker de bal in de tweede helft waar ik één op één op de keeper afkwam had ik moeten maken", besluit het Groningen-talent.