Zwangere vrouw neergestoken tijdens videochat

Een Amerikaanse man heeft vanuit het buitenland machteloos toegekeken terwijl zijn hoogzwangere echtgenote tijdens een videochat werd neergestoken. De zwaargewonde vrouw baarde vervolgens een gezonde baby in het ziekenhuis in El Paso, berichtte ABC News zaterdag (lokale tijd).

De 31-jarige Rachel Poole stond met haar man te chatten toen ze in haar keuken werd aangevallen. De vermeende dader is een 19-jarige militair in opleiding, die het slachtoffer vermoedelijk geld was verschuldigd. De man zou het huis zijn binnengedrongen en stond de vrouw op te wachten.

Poole herkende haar belager en schreeuwde zijn naam terwijl met een mes op haar werd ingestoken. Haar echtgenoot, die nog steeds met haar in verbinding stond, belde de collega's van de aanvaller om hulp te vragen. De soldaat kon daardoor worden opgepakt toen hij na de steekpartij terugkeerde naar zijn basis.

De negen maanden zwangere vrouw overleefde meerdere messteken en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens haar stiefvader kon ze pas worden behandeld nadat de baby via een keizersnede ter wereld was gebracht. Het kind maakt het goed, maar de moeder verkeerde in kritieke toestand.