Nintendo bevestigt samen gamen ongeacht computer

Nintendo wil het mogelijk maken om spellen tegen elkaar te spelen ongeacht de spelcomputer. Het gaat hierbij om de Nintendo 3DS, Wii U en producten van andere fabrikanten. Een woordvoerder van Nintendo Benelux zegt tegen Novum Nieuws dat 'de cross-platform functionaliteit mogelijk is voor bepaalde titels', maar wil niet zeggen om welke spellen het gaat.

De cross-platform functionaliteit beperkt zich veelal tot een verbinding tussen een spelcomputer en verschillende tablets of telefoons. Vorige week gaf de Britse gamestudio Ripstone aan ook goedkeuring te krijgen van Sony voor het schaakspel Pure Chess op de Playstation 3. Het zou de eerste keer zijn dat gamers met een spelcomputer van Sony tegen mensen met een Nintendo kunnen spelen.

Hoewel Nintendo Benelux niets kwijt wil over de spellen die gebruikmaken van de cross-platform functionaliteit gaat het Britse kantoor van de gamegigant iets verder. In een verklaring tegenover het gameweblog VG247 geeft een Britse woordvoerder aan dat het avonturenspel Disney Infinity, de actiegame Cubeman 2 en het schaakspel Pure Chess tussen verschillende computers en tablets te spelen zijn. "En er zijn meer spellen met deze functionaliteit in de maak", aldus een Britse woordvoerder.