Nintendo stopt met de Wii

Nintendo stopt op korte termijn met het produceren van de Nintendo Wii. Dat laat de gamegigant weten in een bericht op zijn Japanse website. Het Japanse bedrijf geeft geen reden voor het beëindigen van de productie, maar de stap lijkt logisch. De verkoop van de Nintendo Wii zit al maanden in het slop.

Nintendo laat vaker op deze manier weten de productie van hardware stil te leggen, schrijft het Amerikaanse gameweblog Kotaku. Wanneer de laatste Wii's precies van de band rollen is niet duidelijk.

In het tweede kwartaal ging de Nintendo Wii wereldwijd 210.000 keer over de toonbank. Dat aantal verbleekt bij de hoogtijdagen van de spelcomputer drie jaar geleden. Toen werden in maanden tijd miljoenen exemplaren van de Wii verkocht.

Sinds de Nintendo Wii eind november 2006 op de markt kwam, werden wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren van de spelcomputer verkocht. In november bracht Nintendo de opvolger van de Nintendo Wii op de markt. Van de Wii U werden zijn iets minder dan vier miljoen exemplaren verkocht. Dat is ver beneden de verwachting van Nintendo, dat had gehoopt eind maart al op dat aantal te zitten.