FOK!filmtips van de dag: The Running Man & Predator (1987)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

The Running Man

Vanavond kunnen filmliefhebbers weer eens ouderwets genieten van een tweetal filmklassiekers uit 1987 met de Oostenrijke eik Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Voor de FOK!filmtip van vandaag gaan we namelijk voor twee spetterende actiefilms die vanavond op RTL7 te zien zijn. Om 20.30 uur is op die zender de film The Running Man te zien. The Running Man speelt zich af in het jaar 2019. Ben Richards (Schwarzenegger) is een politieagent die weigert om op burgers te schieten en wordt veroordeeld tot deelname aan de tv-show The Most Dangerous Game. In het spel worden kandidaten door ervaren jagers achterna gezeten. Aan Richards hebben ze echter een taaie kluif.

The Running Man 1

The Running Man werd geregisseerd door Paul Michael Glaser, die we natuurlijk ook kennen van zijn rol in de legendarische tv-serie Starsky & Hutch. De film werd gebaseerd op een verhaal van Richard Bachman, een pseudoniem van de beroemde schrijver Stephen King. King schreef het verhaal in minder dan 72 uur. Toen Schwarzenegger jaren later campagne voerde om gouverneur te worden gebruikte hij de titel van deze film voor zijn campagnebus.

Predator

Zowel Arnold Schwarzenegger, Jesse Ventura als Sven-Ole Thorsen zien we ook om 22.30 uur op RTL7 in de film Predator van John McTiernan. De 'governator' speelt in deze film de aanvoerder van een commandoteam van het Amerikaanse leger, die de Zuid-Amerikaanse jungle ingestuurd worden om een stel gegijzelde mensen te bevrijden. Als het team bij het kamp aankomt blijkt iedereen afgeslacht te zijn. Al snel merken de mannen dat ze de strijd aan moeten gaan met een onzichtbare en uiterst dodelijke vijand.

Predator 1

Oorspronkelijk zou Jean-Claude Van Damme de rol van Predator spelen, maar hij was ontevreden met zijn rol en is slechts in één shot in de film te zien, alhoewel hij daar door alle effecten en het Predator-pak niet herkenbaar is. Het buitenaardse wezen zou uiteindelijk worden gespeeld door Kevin Peter Hall. Heb je dus zin aan een fijn avondje jaren tachtig-films dan zit u goed bij RTL7.

Hasta la vista, baby!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!