[PL] Arsenal pakt koppositie; Swansea wint

Arsenal is Chelsea en Liverpool voorbijgestreefd. De Londenaren hebben door een zege op Stoke City voorlopig de koppositie in handen. In het Emirates Stadium bleek Arsenal een maatje te groot voor Stoke.

Mesut Ozil bewees zijn waarde voor de Gunners met twee assists. Aaron Ramsey, die de afgelopen weken vaak het net vond, opende al vroeg in het duel de score. De middenvelder liet de Arsenal-supporters al in de 5' minuut juichen: 1-0 Na het doelpunt ging de thuisploeg op zoek naar een tweede treffer, maar kreeg het de deksel op de neus. Geoff Cameron bracht de bezoekers langszij (26'): 1-1.

Toch kwam Arsenal voor rust nog op voorsprong. Per Mertesacker zorgde in de 36' minuut voor de 2-1. Mesut Ozil stelde de beresterke Duitse mandekker in staat om te scoren. Ozil was in de 72' minuut wederom de aangever. Bacary Sagna maakte op aangeven van de Duitse international de 3-1. Dat was tevens de eindstand.

Elders in Londen speelde Crystal Palace tegen Swansea City. De bezoekers kwamen al vroeg in het duel op voorsprong. Michu, de revelatie van vorig seizoen, opende op aangeven van Wayne Routledge de score: 0-1. Vlak na rust waren de Swans wederom trefzeker. Nathan Dyer werkte de bal tegen de touwen op aangeven van Alvaro. Het bleef uiteindelijk 0-2 in Selhurst Park. Door de winst voegt Swansea zich bovenin de middenmoot.