Wind werkt Team New Zealand tegen in America's Cup

Team New Zealand leek zich vrijdag tot winnaar van de America's Cup te kronen, maar de wind gooide roet in het eten. De Kiwi's leidden in de dertiende race in de Baai van San Francisco, maar slaagden er niet in binnen de limiet van veertig minuten over de finish te komen. Na een herstart won Oracle Team USA.

De Amerikanen, die één minuut en 24 seconden sneller waren, hebben nu vier van de laatste zes races gewonnen. De achterstand in de serie werd daarmee verder teruggebracht tot 8-3. In totaal won de titelverdediger tot dusver vijf races, maar het team begon met twee strafpunten vanwege vals spel in de voorrondes.

De Nieuw-Zeelanders staan sinds woensdag op wedstrijdpunt. Het is ze echter nog niet gelukt het beslissende punt te pakken en daarmee voor het eerst sinds 2000 de prestigieuze zeilwedstrijd te winnen. Team USA heeft nog zes overwinningen nodig om een miraculeuze comeback te bewerkstelligen.