'Dortmund praat met Casillas'

Borussia Dortmund wil Iker Casillas uit zijn lijden verlossen bij Real Madrid. De doelman is zijn basisplek kwijt en daarvan hoopt de Champions League-finalist te profiteren.

De Spaanse krant Sport en de Italiaanse website Tuttomercatoweb maken donderdag melding van de interesse van Dortmund in Casillas. Net als José Mourinho in de laatste wedstrijden van vorig seizoen, kiest ook de nieuwe trainer Carlo Ancelotti voor Diego Lopéz onder de lat.

Vorig seizoen leek het nog een strijd tussen Mourinho en Casillas, maar nu ook onder Ancelotti er geen plek in de basiself is voor de international, is een vertrek min of meer de enige optie. Casillas wil als basisspeler met Spanje naar het WK in Brazilië.

Dortmund tracht hem nu naar de Bundesliga te lokken. Officials van de club zouden zelfs al contact hebben gehad met de sluitpost. Opvallend is dat Dortmund in mei nog verlengde met de huidige eerste keeper Roman Weidenfeller. Hij doet het prima. Casillas ligt in Madrid bovendien nog vast tot medio 2016.