'50 Shades'-fans boos om casting

Fans van de erotische huisvrouwenboekenserie Fifty Shades of Grey zijn boos. Ze zijn het namelijk niet eens met de acteurs die gecast zijn om de rollen van miljonair Christian Grey en seksslavin Anastasia Steele te spelen en zijn een online petitie gestart om hier verandering in te brengen.

Afgelopen maandag kondigde schrijfster E.L. James aan dat de sterren voor de langverwachte BDSM-verfilming eindelijk gekozen zijn. Dakota Johnson is bereid gevonden om in de rol van de studente Anastasia Steele te kruipen, terwijl Charlie Hunnam de taak op zich zal nemen Christian Grey te spelen, de miljonair die Anastasia verleidt deel te nemen aan zijn zieke spelletjes.

Helaas voor James zijn veel verstokte 50 shades-fans het niet met deze keuze eens. Ze eisen middels een petitie op change.org dat de casting wordt veranderd. In plaats van Dakota Johnson en Charlie Hunnam in de rollen van hun favoriete koppel zien de pitjes liever Alexis Bledel en Matt Bomer, die volgens hun de verpersoonlijking van Grey en Steele zijn.

De mening van de petitiestarter is duidelijk: "Matt Bomer is de PERFECTE ACTEUR VOOR CHRISTIAN GREY EN ALEXIS BLEDEL IS DE PERFECTE ACTRICE VOOR ANASTASIA STEELE en als ze DAT NIET ZIJN, DAN IS NIEMAND HET En ik heb de hele trilogie gelezen en ik kan jullie verzekeren dat Matt de perfecte acteur voor deze film is en Alexis ook. Dus alsjeblieft ALSJEBLIEFT, al de GREYsessed en Bomerettes in de wereld hebben deze acteurs NODIG. Ze zullen voor ons altijd de Christian Grey en Anastasia Steele zijn. WE KUNNEN ALLES VOOR ELKAAR KRIJGEN JONGENS, ALLES.", zo valt te lezen op de pagina die inmiddels 26.340 supporters heeft. Er zwerft zelfs een door een fan gemaakte trailer over het internet, waarin de twee acteurs te zien zijn.

Op Twitter heeft producent Dana Brunetti het volgende te melden over de casting: "Er zit veel meer achter casting dan alleen looks. Talent, beschikbaarheid, chemie en de rol ook daadwerkelijk willen spelen bijvoorbeeld. Als je favoriete acteur niet gecast is, komt dat hoogstwaarschijnlijk door iets op die lijst. Hou dat in gedachten als je gaat haten en probeer perspectief te houden"

Rest ons nog slechts de fan-made trailer:

Het had zo mooi kunnen zijn
Bron: Youtube