Racegame Angry Birds in de maak

De vogeltjes uit Angry Birds-spelen binnenkort de hoofdrol in een racegame. Gamebedrijf Rovio werkt hiervoor samen met Red Bull. Woensdag heeft het Finse gamebedrijf bekendgemaakt dat het werkt aan Angry Birds Go.

Het is niet bekend voor welke telefoons of spelcomputers Angry Birds Go gemaakt wordt. Daarnaast is het onduidelijk hoeveel de game gaat lijken op bijvoorbeeld Mario Kart of Sonic & Sega All-Stars Racing.

Het racespel is niet de enige nieuwe ontwikkeling rond de gekleurde vogels. Rovio werkt aan een vervolg op Angry Birds: Star Wars, waarbij speelgoed ingescand en vervolgens gebruikt kan worden in het spel. Het idee blijft echter hetzelfde; versla de groene varkentjes door de gekleurde vogels te lanceren.

Sinds Rovio in 2009 de eerste Angry Birds-game uitgaf, is het spelletje wereldwijd ruim 1,7 miljard keer gedownload. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar, waaronder een versie gebaseerd op de animatiefilm Rio. Naast de verkoop van spellen verdient het Finse bedrijf geld met de verkoop van speelgoed en andere merchandising.


Racegame Angry Birds in de maak