'Van der Garde in beeld bij meerdere teams'

Giedo van der Garde kan ook volgend jaar in de Formule 1 rijden. De prestaties van de Nederlander zijn onder meer Williams, Sauber en Force India opgevallen, zo meldt de Telegraaf. Ook zijn huidige team Caterham wil hem graag behouden.

Van der Garde is na een moeizame start bezig aan een goede periode in de F1. Zo kwalificeerde hij zich afgelopen weekend in België onder lastige omstandigheden als veertiende en finishte hij de wedstrijd op een solide zestiende stek. Een race eerder, in Hongarije, werd de Nederlander veertiende, ook toen voor de Marussia's en teamgenoot Charles Pic die in België met problemen uit moest vallen.

Jan-Paul ten Hoopen, de manager van Van der Garde, zal in Italië in gesprek gaan met enkele teams. Hij is blij met de goede prestaties van de Nederlander die zich hiermee in de kijker heeft gereden. Details over de toekomst komen voorlopig niet naar buiten, zo laat ook Van der Garde weten. "Het heeft voor mij geen enkele zin om nu al met volgend seizoen bezig te zijn. Er komen nog acht races aan…"