Microsoft vervangt eigen valuta

Xbox 360-bezitters hoeven niet langer met virtuele punten te betalen voor films en games. Microsoft heeft zijn eigen valuta maandag vervangen door lokale valuta. Om de wijziging door te voeren, moet de spelcomputer verplicht geüpdatet worden.

Ook de tegoedkaarten in de winkel maken niet langer gebruik van het puntensysteem. Nederlandse gamers die nog een puntentegoed open hadden staan op hun account hebben een tegoed in euro's gekregen. Ook de prijzen in de online winkel van de Xbox 360 zijn aangepast. Zo kost een uitbreiding voor het actiespel Dishonored nu 9,49 euro in plaats van achthonderd punten.

Deze wijziging in het beleid moet consumenten meer duidelijkheid bieden over wat zij betalen. Zo kunnen zij gemakkelijk zien wat de prijzen zijn voor films, games en muziekdiensten.

Dit najaar komt Microsoft met zijn nieuwe spelcomputer, de Xbox One. In landen als Groot-Brittannië en Duitsland ligt de spelcomputer in november in de winkel. Nederland, België en Scandinavië moeten wachten tot volgend jaar februari.