Wozniacki naar halve eindstrijd New Haven

Caroline Wozniacki heeft donderdag de halve finale van het WTA-toernooi in New Haven bereikt. De als vierde geplaatste Deense was met 7-6 (6) en 6-2 te sterk voor Sloane Stephens (6). In de halve eindstrijd treft de voormalige nummer één van de wereld Simona Halep uit Roemenië.

Wozniacki speelt altijd goed in New Haven. Van 2008 tot en met 2011 won ze de trofee bij het toernooi op de campus van de Yale universiteit. Vorig jaar gaf ze in de halve finale op.

Ook Klara Zakopalova bereikte de laatste vier. De Tsjechische was met 4-6, 6-0 en 6-4 Elena Vesnina uit Rusland de baas. Zakopalova moet het tegen haar landgenote Petra Kvitova (3) opnemen.

Bij het ATP-toernooi van Winston-Salem won de Americaan Sam Querrey (6) in de kwartfinale van Ricardas Berankis: 6-3 en 6-4. In de halve eindstrijd treft Querrey Jürgen Melzer uit Oostenrijk. De nummer negen van de plaatsingslijst rekende af met Dimitry Tursunov (13): 6-4 en 6-3. De andere halve finale gaat tussen Gaël Monfils (15) en Alexandr Dolgopolov (10).