Voigt (41) gaat definitief nog een jaar door

Jens Voigt zal ook volgend seizoen nog in het wielerpeloton te bewonderen zijn. De Duitser, die volgende maand 42 jaar wordt, heeft een contract voor één seizoen getekend bij Trek, de opvolger van zijn huidige RadioShack.

Dat Voigt nog niet versleten is bewees hij dit jaar met een etappezege in de Ronde van Californië en door aan te vallen in de Tour de France. De Duitser die al sinds 1997 op professioneel niveau koerst zal wederom met de Luxemburgse broers Fränk en Andy Schleck en de Zwitser Fabian Cancellara in een team zitten.

"Ik ben blij dat Trek en ik een overeenkomst hebben kunnen sluiten. Het zijn drie bijzondere jaren geweest bij Trek, met veel hoogtepunten. Ik ben blij dat we nog een jaar door kunnen gaan. Als ik naar de jonge renners kijk, zie ik de toekomst. Ze zijn klaar om hun vleugels uit te spreiden. Maar misschien kan ik nog één keer een gat voor ze dichtrijden, of ze nog iets leren met mijn ervaring. Ik heb nog wat benzine in de tank en ik kan niet wachten op wat komen gaat."