Kinderen doodsbang voor Angelina Jolie

Angelina Jolie joeg kleine kinderen de stuipen op het lijf met haar nieuwste personage. De actrice kruipt voor de Disney-film Maleficent in de huid van de boze heks.

"Ik dacht: ik ben een Disneypersonage. Maar toen ik 'hoi' zei tegen de kinderen die de set bezochten, gilden ze alleen maar", zei Jolie volgens het Amerikaanse People tijdens een promotiebijeenkomst. "Een kind zei zelfs: mama, zorg alsjeblieft dat deze gemene heks niet meer tegen me praat."

Alleen Jolies dochter Vivienne, die haar acteerdebuut maakt in de film die volgend jaar zomer verschijnt, was minder onder de indruk. "Vivienne was de enige 4-jarige die het niet op een gillen zette zodra ze me zag."

Als kind was Angelina zelf ook altijd bang van de boze heks uit Doornroosje. "Ik was doodsbang voor haar, maar ook gefascineerd. Maleficent is altijd mijn favoriete heks geweest." De tegenstrijdigheid van het personage trok Jolie aan. "Ze heeft elegantie en gratie en is toch zo wreed. Ze is prachtig en heerlijk gemeen."

Kinderen waren dan wel bang van Angelina als kwade heks, maar regisseur Robert Stromberg vond het raar om de 38-jarige actrice zonder horens te zien. "Ze vond de horens geweldig om te dragen. Na een tijdje werd het heel raar om haar zonder te zien, net of een deel van haar miste."