FOK!filmtips van de dag: No Country for Old Men

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

De tip voor vandaag is No Country for Old Men van de gebroeders Coen. De twee hebben door de jaren heen tal van kwalitatief hoogstaande films naar het witte doek weten te brengen en bewezen hun waarde opnieuw met No Country for Old Men. De film gaat over een man die op de verkeerde plek is op het verkeerde moment, maar dan andersom, of toch niet? Lekker vaag ja, waarvoor excuses, maar de film zet je echt aan het denken. Wat zou jij doen als je stuit op een deal die finaal is misgegaan en je een tas vol geld vindt? Waarschijnlijk hetzelfde als ons hoofdpersonage, maken dat je wegkomt. Jammer genoeg voor hem wordt hij op de voet gevolgd door een beruchte crimineel die zeer doortastend is en een heel eigenaardig wapen met zich meedraagt. No Country for Old Men is een must-see voor elke filmliefhebber. Om 22:00 uur kun je de film zien op RTL7.

Als je al wat vroeger eraan wil geloven, of een filmmarathon van plan bent kun je om 20:30 uur al kijken naar The Day the Earth Stood Still, op RTL5. Deze remake van een van de eerste science fiction-films ooit, is niet heel populair en staat niet hoog aangeschreven, maar ik wil hem wel als tip meegeven om verschillende redenen. Het is een remake van een klassieker uit 1951, een prominente film in haar genre en een van de eerste science fiction-films. Het acteerwerk is op maat in deze uitvoering en als je het verhaal niet al te serieus neemt - of dat überhaupt de bedoeling is met science fiction blijft de vraag - dan kun je je nog best vermaken hiermee. In deze film met Keanu Reeves en Jennifer Connelly zien we hoe een grote buitenaardse bol op aarde landt en heel Amerika in rep en roer brengt. Ondanks het feit dat de bol (nog) geen dreiging vormt, zet Amerika alle wapens in om dit onbekende voertuig onschadelijk te maken. Keanu Reeves is de woordvoerder namens de aliens en legt uit dat zijn gekomen om de Aarde te redden. Of dat hetzelfde betekent voor de mensheid als voor de aliens wordt later pas duidelijk. 

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!