A8 weer open na kettingbotsing

De A8 van Amsterdam richting Zaandam is dinsdag ongeveer twee uur afgesloten geweest bij knooppunt Zaandam na een kettingbotsing. Ook op de A10 was het raak. Beide snelwegen waren rond 19.45 uur weer open.

De Verkeersinformatiedienst (VID) stelt dat vanwege de ongelukken sprake was van een verkeerschaos rond Amsterdam. Veel automobilisten stonden er in de file.

Bij de kettingbotsing op de A8 zijn volgens een politiewoordvoerder drie gewonden gevallen, die zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een van de slachtoffers zat bekneld in de auto.

Van de A8 gingen rond 17.30 uur eerst twee rijstroken dicht, maar al gauw werd de snelweg bij knooppunt Zaandam helemaal afgesloten, meldt de VID. Het verkeer dat ingesloten stond tussen de afrit en het ongeval moest onder politiebegeleiding keren.

Omstreeks 18.00 uur gebeurde ook een ongeluk in de Coentunnel op de A10 in de richting van Den Haag. De tunnel werd ook korte tijd volledig afgesloten vanwege dit ongeval waarbij alleen blikschade zou zijn ontstaan. Rond 18.30 uur was echter alleen nog de rechterrijstrook in de tunnel richting Den Haag dicht en omstreeks 19.45 uur waren alle rijstroken op de A8 en de A10 weer vrijgegeven.