Ullrich wil rehabilitatie voor Armstrong

Jan Ullrich ziet het liefst dat Lance Armstrong terugkeert op de erelijst van de Tour de France. "Ik zou Armstrong zijn zeven tourzeges teruggeven", laat de Duitse oud-renner, die in 2000, 2001 en 2003 als tweede eindigde achter de Texaan, woensdag weten aan Bild. "Er is niemand bij gebaat dat er strepen staan op de erelijst."

Ullrich, die la Grande Boucle in 1997 op zijn naam schreef, wijst erop dat de Deen Bjarne Riis na zijn dopingbekentenis ook in de boeken bleef als tourwinnaar van 1996. "Het ging nu eenmaal zo in die tijd", doelt hij op het dopinggebruik in het wielrennen. Armstrong raakte zijn overwinningen kwijt nadat hij werd ontmaskerd in het Usada-rapport.

Zelf zou Ullrich weinig prijs stellen op de vacante plekken. "Ik wil alleen zeges die ik op de fiets heb behaald, niet achter de groene tafel", zegt hij in de krant. Overigens werd in het rapport van de Franse Senaat duidelijk dat Ullrich in de Tour van 1998 epo gebruikte. Eerder gaf hij bloeddoping toe, maar hij heeft nooit bekend verboden middelen te hebben gebruikt tijdens zijn succes in 1997.